5 tips voor een prachtige trouwvideo (en bruiloft) – &JOY. Trouwbeurs Online

5 tips voor een prachtige trouwvideo (en bruiloft)

Foto: Woeste Jongens producties

Hoe krijg je toch zo’n mooie trouwfilm!? Je huurt een videograaf in en laat hem/haar zijn magie uitvoeren… Hij/zij heeft dit al vaker gedaan, dus klaar is Kees toch?
De keuze van een goede videograaf is zeker belangrijk, maar niet genoeg. Jij kunt er zelf voor zorgen dat de film nog mooier wordt. Hier zijn 5 tips voor een prachtige trouwvideo!

STYLING BRUILOFT

Bruiloft styling | Foto: Woeste Jongens producties

Wellicht is het een open deur, maar het is een van de belangrijkste punten naast dat jullie zelf aanwezig zijn op jullie bruiloft: de styling. We zien vaak dat de styling door de familie wordt verzorgd tijdens de bruiloft. En hoe lief dat ook is, het is altijd een beetje knullig. En dat zie je terug in de film en op foto’s. Wij raden daarom altijd een trouwstylist aan. Het is een extra dimensie voor jullie film, foto’s en bruiloft.

TROUWLOCATIE

Jullie trouwen waarschijnlijk op een hele mooie locatie. Maar is deze locatie wel ‘genoeg’ voor jullie foto’s en video? Het kan een hele mooie toevoeging zijn, als jullie planning het toelaat, om in de buurt te kijken naar een extra locatie. Denk aan het bos, een meertje, tussen de duinen of een afgelegen straat waar het karakter vanaf spat. Dat geeft een leuke, extra dimensie aan jullie video!

TWEE VIDEOGRAFEN

Videograaf voor je bruiloft | Foto: Woeste Jongens producties

Wij kunnen het niet genoeg benadrukken: twee videografen is altijd beter dan één. Met twee videografen heb je aan het einde van de dag ook twee keer zoveel materiaal. Op die manier krijgt jullie film een extra lading.

Tijdens jullie trouwdag focussen we allebei op andere dingen. Terwijl jullie het ja-woord uitspreken focust een van ons op jullie als paar, terwijl de ander het wegpinken van een traantje vastlegt bij jullie gasten. Jullie zagen dat niet tijdens het ja-woord, die ene videograaf zag het misschien wel maar kon het niet filmen. Dat is DE toegevoegde waarde van twee videografen op jullie bruiloft.

GELOFTEN BRUIDSPAAR

First look | Foto: Woeste Jongens producties

Iets wat wij echt een grote toegevoegde waarde vinden is het uitspreken van de geloften. Je kunt er op beeld heel veel mee!
De mooie woorden die in de geloften staan kunnen bijvoorbeeld onder alle mooie shots geplakt worden waardoor deze nog meer lading krijgen.
Of je kan een stukje rust in de film creëren door de beauty-shots (de beelden van de fotoshoot) samen te laten gaan met de opnames van de geloften.
Een andere optie is om je geloften in de film te verwerken op de Amerikaans manier. Jullie schrijven dan de geloften op een brief en lezen deze apart van elkaar op, en dit wordt vervolgens in de film verwerkt. Een vorm die vaak in Amerika voor komt.

SAMENWERKING FOTOGRAAF EN VIDEOGRAAF

Het is fijn als de trouwfotograaf en videograaf een beetje op elkaar zijn ingespeeld. Wij hebben bijvoorbeeld wel eens meegemaakt dat de fotograaf geen rekening hield met ons. Wij zijn altijd iets minder flexibel door al onze spullen dan de fotograaf die alleen een fototoestel heeft. Het is natuurlijk zonde als wij op de foto’s te zien zijn en dat geldt ook als de fotograaf in de film te zien is. Vraag daarom altijd even aan de fotograaf of hij/zij ervaring heeft met videografen en vice versa.

OVER DE AUTEUR

Stefan de Jong & Sander Wüstefeld
WoesteJongens Producties
"Woeste Jongens Producties is ontstaan vanuit onze passie voor beeld en film. Door de smaakvolle en filmische beelden die wij maken ontstaat er een unieke film met een mooi verhaal waarin jullie centraal staan. Voor ons is emotie een belangrijk onderdeel in onze films en wij zorgen er dan ook voor dat deze volop in de film wordt verwerkt."

NEED SOME HELP?

Ik heb mijn >12 jaar weddingplan ervaring in een uniek online programma verwerkt: ‘Plan je bruiloft als een Pro!’ Custom-made voor jou! Een inspirerend, productief en praktische online programma ‘weddingplannen’.

HOW TO GET
ANYTHING
YOU WANT

A free e-book.

ANDEREN LAZEN OOK:

“Ze zijn weer helemaal hip: Manchetknopen!” Copy

Door:
Monique Smit
TheMocrazy

LEES MEER >

Handige tips voor het versturen van jullie uitnodiging

Door:
Linda Stammes
Studio LND

LEES MEER >

Jouw favo seizoensbloemen op jullie trouwdag

Door:
Marianne Verdult
Acanthus Bloem, Alkmaar

LEES MEER >

© Copyright 2023 Trouwbeurs Online is een onderdeel van Organisatiebureau NJOY | Founder: Thessa Dudink-Latupeirissa | Redactie: Thessa & Team NJOY | Vormgeving: Red Vibes Design | Website: BrandNewFresh.com