Handige tips voor het versturen van jullie uitnodiging – &JOY. Trouwbeurs Online

Handige tips voor het versturen van jullie uitnodiging

Fotograaf Elopment Photography

Jullie gaan trouwen. De hele dag is van A tot Z helemaal voorbereid en geregeld. En stiekem beginnen de eerste nieuwsgierige mensen al te vragen naar hoe de dag eruit komt te zien? Waar jullie de dag vieren? En wanneer jullie de uitnodigingen gaan sturen?

Ik kom het geregeld tegen bij bruidsparen. Ze worden een beetje zenuwachtig gemaakt door de mensen om hun heen. Maar dat is helemaal nergens voor nodig. Na het lezen van dit artikel weet je namelijk precies, wanneer je de uitnodigingen kun versturen, wat er op mag komen te staan, en wat de laatste trends zijn.

Diana Akhmetianova via Unsplash

Laten we bij het begin beginnen. Wanneer is hét moment om de trouwkaarten naar jullie gasten te versturen? Om heel eerlijk te zijn, is er geen vast moment. Traditioneel gesproken, verstuur je de uitnodigingen zo’n zes tot acht weken voor de bruiloft. Dan ben je ruim om tijd, en kunnen je (avond)gasten nog oppas regelen en, voor de meeste vrouwelijke gasten erg belangrijk, het perfecte outfit scoren.

Tegenwoordig kom ik ook steeds vaker tegen dat bruidsparen hun uitnodigingen zo’n drie tot vier maanden voor de bruiloft versturen.

Mijn advies hierin is vooral, volg je gevoel. Kies de timing die bij jullie past.

MakeMeDigitalStudio via Etsy

Waar je ook voor zou kunnen kiezen, is het versturen van een Save the Date. Dit is een kaart die je naar je daggasten verstuurd. Zodat jullie belangrijkste gasten, die jullie er de gehele dag bij willen hebben, alvast vrij kunnen regelen en de datum in hun agenda kunnen zetten. Deze verstuur je ongeveer een half jaar van tevoren.

Het enige wat je hier vaak op vermeld is de datum wanneer jullie gaan trouwen, jullie namen natuurlijk, en de tekst Save the Date. Meer hoeft er eigenlijk niet op.

En hoe leuk is het, om deze alvast een beetje in de sfeer van de officiële uitnodiging te maken!

Seda Buyuktipi Fotografie

En dan, de trouwkaart zelf. Dé uitnodiging waar iedereen met smacht op zit te wachten. Welke informatie en teksten ‘moeten’ hier nu op komen te staan?

Ik ga altijd uit van een standaardlijstje, waarin eigenlijk alle informatie gecoverd is:

Jullie namen

Waarbij jullie voornamen het belangrijkste zijn, en je zelf de keuze kunt maken of je ook voor de achternamen erbij kiest.

Jullie trouwdatum

Gedichtje/Tekst

Hebben jullie een speciaal gedichtje, of een speciale tekst die jullie graag op de kaart willen? Of wanneer je deze niet hebt, dan kun je dit natuurlijk laten

Jullie trouwlocatie

Hebben jullie een locatie waar de gehele dag plaats  vindt, dan ben je zo klaar.
Maar misschien heb je wel een  locatie voor de ceremonie, een locatie voor het diner én een locatie voor het feest. Deze moeten er natuurlijk ook alle drie op komen te staan. Vaak combineer je deze dan met de tijden.

Hoe laat is de ceremonie?

Tel hierbij altijd even een half uurtje aan vooraf, zodat je zeker weet dat iedereen op tijd binnen is.

Hoe laat is de receptie?

*

Hoe laat is het diner?

*

Hoe laat is het feest?

*

De naam en contactgegevens van jullie ceremoniemeester

Cadeauwensen

Meestal is dit een symbool van een envelopje

Dresscode

*

Jullie adres

Sommige mensen die niet kunnen komen, sturen graag een kaartje

Verhinderd

Als mensen niet kunnen komen, voor wanneer en bij wie mogen zij zich dan afmelden.

*) indien van toepassing

Seda Buyuktipi Fotografie

Dan zou je er nog voor kunnen kiezen om een apart ontvangst moment en/of het proost/taart aansnijdt moment, op de kaart te zetten met de tijd hierbij. Bij sommige bruiloften komt er nog vervoer voor de gasten aan te pas. Dit zou je op de kaart kunnen zetten met een symbool, maar je kunt dit ook met een extra kaartje doen, of door laten geven door de ceremoniemeester.

Natuurlijk kun je in deze lijst zelf snijden, of toevoegen. Je weet zelf heel goed wat belangrijk is voor jullie bruiloft en jullie gasten om te weten, zonder allemaal vragen te krijgen.

Andreas Ronningen via Unsplash

Wat ook wel belangrijk is in het maken van jullie uitnodiging. Is welke gasten voor wat uitgenodigd zijn. Je avondgasten stuur je geen kaart waar zowel de ceremonie, als de receptie en het diner op staan, als ze daar niet voor uitgenodigd zijn. ; ) Nee, die stuur je alleen een kaart met de gegevens voor het feest. En eventueel nog voor de ceremonie, die keuze laat ik geheel bij jullie. Dit geldt natuurlijk ook voor gasten die alleen voor de ceremonie en/of de receptie uitgenodigd zijn.

De daggasten ontvangen vaak de kaart met de meeste informatie. Dan weten ze precies waar ze aan toe zijn die dag. Overigens worden niet altijd alle daggasten voor het diner uitgenodigd. Wanneer ze niet uitgenodigd zijn, dan zet je de diner gegevens er niet op, en wanneer ze wel uitgenodigd zijn, wel : )

Zo uitgeschreven en besproken, is het nog best een aardige lijst waar je rekening mee mag houden.

Studio LND

En hoe zet je dat állemaal nu op één uitnodiging. Laten we uit gaan van de trouwkaart die jullie versturen naar jullie daggasten. Daar zal de meeste tekst op komen te staan.

Om het compact te houden kun je kiezen voor een tijdlijn met symbolen voor elk onderdeel van de dag. Bij het symbool kun eventueel nog extra neerzetten wat er op dat moment gaat gebeuren, hoe laat dit zal zijn en waar dit plaats vindt. Op deze manier heb je kort en krachtig in beeld hoe de dag zal verlopen.

Een andere manier is het uitschrijven van de dag. Bij de daggasten vertel je dan in ieder geval de tijd van aanvang, en wat er over de gehele dag waar plaats zal vinden. Je hoeft hier niet per se alle tijden bij te zetten. Maar vinden jullie dit prettiger, dan zeker doen.

Katsia Jazwinska via Unsplash

Nog een klein dingetje om rekening mee te houden voor je teksten. Zorg dat je lettertypes goed leesbaar zijn. Ik wil er zelf ook nog wel eens een handje van hebben om voor het lettertype te gaan wat ik helemaal in m’n hoofd heb. Maar het kan zijn dat het lettertype helemaal niet zo goed leesbaar is, doordat er haperingen of krullen door bepaalde letters gaan. Of doordat het, wanneer je het kleiner zet, te krullerig wordt of te dun. Kies een lettertype die past bij de stijl van jullie kaart, en óók nog eens goed leesbaar is. Soms even zoeken, maar er zijn zoveel verschillende lettertypes, dat komt vast wel goed.

Wonderlandinvites.com

En dan het allerleukste, wat zijn nu dé trends in de trouwuitnodigingen. Eigenlijk zijn dit een beetje dezelfde trends die er nu zijn voor de bruiloften. Maar to be honoust, ik kijk niet echt naar de trends in de branche. Ik kijk vooral wat er van deze tijd is, wat je terugziet in interieurs, fashion, en daarbij dan ook Pinterest en Instagram. Toch de grootste inspiratiebron van menig bruidspaar. Van jullie waarschijnlijk ook ; )

Zo zijn de kleuren nu wat zachter, de overal look wat rustiger en komen er nog steeds veel bloemen voor op de kaarten. Voornamelijk in de droogbloemen sfeer. Prachtig, klassiek maar ook hartstikke hip.

Ook het groen van de takken en bladeren van de eucalyptus doen het fantastisch op een uitnodiging. Maar wil je liever jullie uitnodiging voorzien van een logo met jullie namen, dan is dat ook heel mooi. En het leuke daarvan, dit kun je door de hele bruiloft doorvoeren.

Studio LND

De opengeslagen doen het nog steeds goed. Maar ook het pakketje van verschillende kaarten past goed in deze tijd. Voorzien van een passend touwtje, of een toffe paperclip.

Een papiersoort met een structuur geeft een hele mooie uitstraling. En een klein goudfolie detail is ook prachtig. Of brons, die kan het weer heel mooi doen bij de droogbloemen.

En zo kan ik nog lang doorgaan over de details. : )

Wat ik persoonlijk eigenlijk vooral heel belangrijk vind, is dat je kijkt naar wat past bij jullie. Uiteindelijk is het de bedoeling dat deze dag de dag van jullie dromen wordt. En als jullie de dag van jullie dromen voor jullie zien, dan komt de kaart vanzelf. Daar ben ik van overtuigd. De kaart zal uiteindelijk een afspiegeling worden van jullie prachtige dag, en jullie als liefdevol bruidspaar. 

OVER DE AUTEUR

Linda Stammes
Studio LND
"Linda maakt de prachtigste uitnodigingen en voor jou de perfecte trouwkaart op maat. Dé kaart die een voorproefje is van jullie dag en helemaal past bij jullie persoonlijkheid. De uitnodiging die jullie gasten al in de juiste stemming brengt en nieuwsgierig maakt naar de dag zelf."

NEED SOME HELP?

Ik heb mijn >12 jaar weddingplan ervaring in een uniek online programma verwerkt: ‘Plan je bruiloft als een Pro!’ Custom-made voor jou! Een inspirerend, productief en praktische online programma ‘weddingplannen’.

HOW TO GET
ANYTHING
YOU WANT

A free e-book.

ANDEREN LAZEN OOK:

“Ze zijn weer helemaal hip: Manchetknopen!” Copy

Door:
Monique Smit
TheMocrazy

LEES MEER >

Handige tips voor het versturen van jullie uitnodiging

Door:
Linda Stammes
Studio LND

LEES MEER >

Jouw favo seizoensbloemen op jullie trouwdag

Door:
Marianne Verdult
Acanthus Bloem, Alkmaar

LEES MEER >

© Copyright 2023 Trouwbeurs Online is een onderdeel van Organisatiebureau NJOY | Founder: Thessa Dudink-Latupeirissa | Redactie: Thessa & Team NJOY | Vormgeving: Red Vibes Design | Website: BrandNewFresh.com